Članice odpravile Aklimat, mladinke poražene v Naklem

To soboto je bil na sporedu 17. krog 1.A DRL lige. Ajdovske rokometašice so gostovale na Ptuju in ga premagale z rezultatom 24:32. Niz zaporednih zmag se je povišal na štiri. Mladinke poražene v Naklem.

Mlinarke so odločno krenile v srečanje, saj so si že v šesti minuti priborile štiri zadetke prednosti. Obramba je delovala zelo dobro, domačinke so imele težave pri organizaciji napadov. Ptujčanke so le zaradi individualnih kvalitet Patricije Korotaj in Stelle Mateše uspele držati razliko petih zadetkov zaostanka. V ajdovskem moštvu je že v prvih tridesetih minutah kapetanka Maja Svetik zadela petkrat. Tudi Srečkovićeva v vratih je obranila par pomembnih strelov.

V drugem polčasu hčere burje niso dopustile Ptujčankam, da se nevarno približajo. Prednost se je do 40. minute vrtela na razliki petih golov. Trener Vidmar je takrat v vrata poslal Anjo Bratino, ki je v kratkem času nanizala pet ključnih obramb. V napadih so to spretno izkoristile Juričeva, Ferfoljeva in Svetikova.Prednost je hitro narasla na ogromnih deset golov (20:30). To veliko zalogo prednosti so nato mirno pripeljale do konca še ostale igralke (predvsem mladinke) in slavje na Ptuju se je lahko po šestdesetih minutah pričelo. Končni rezultat 24:32. Najboljši strelki sta pri Mlinotestu bili Maja Svetik in Špela Ferfolja s sedmimi zadetki, enega manj pa je prispevala Manca Jurič.

Mladinska selekcija je v nedeljo, 5.3.2017 gostovala v Naklem in izgubila z 28:25. Sedem golov sta prispevali Fegic in Bytyqi.

ČLANICE:

4.3.2017 ob 16:30; OŠ Ljudski vrt – Ptuj; gledalcev 100.
Sodnika: Nikolić Dragan in Pajić Ilija.

RK AKLIMAT PTUJ 24:32 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (11:16)
Mateša 6, Selinšek 5; Svetik in Ferfolja po 7, Jurič 6, Rudman 5.

MLADINKE:

5.3.2017 ob 18:00; Dvorana BC Strahinj – Strahinj; gledalcev 50.
Sodnika: Jeraj Jožef in Kos Borut

RK NAKLO 28:25 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (14:12)
Ožegovič 7, Fister 6, Akalovič 5; Fegic in Bytyqi po 7, Vidmar in Udovič po 4.