Celjanke zadale Ajdovkam tretji poraz v sezoni

Rokometašice Z`dežele so na zaostali tekmi devetega kola ženskega državnega prvenstva ugnale Mlinotest Ajdovščino in po dveh zaporednih porazih vendarle slavile. Varovanke celjskega stratega Sebastjana Oblaka so bile boljše z rezultatom 27:25 (14:12).

Zaostalo srečanje devetega kroga 1. A DRL za ženske med Celjankami in Ajdovkami je bilo odigrano v šolskem centru Lava. Celjanke so vknjižile prvo zmago v letošnjem letu, primorske rokometašice pa so letos zabeležile še tretji poraz.

Uvodne minute so minile v znamenju igre »gol za gol«. Celjanke so potrebovale nekaj časa, da se prebudijo, od dvanajste minute pa so vendarle narekovale tempo gostujočim rokometašicam. V 16. minuti je prednost z golom Sanje Vrček narasla že na +2 (8:6), a so se gostje z delnim izidom 3:0 vrnile in povedle z 8:9. Do konca prvega polčasa smo spremljali trdo in izenačeno igro »gol za gol«. Ekipi pa sta na odmor odšli z rezultatom 14:12.

Domačinke so tudi v drugem delu držale prednost v svojih rokah in v 37. minuti vodile že z 18:13. Celjske rokometašice so dokaj mirno ohranjale vodstvo in na koncu brez težav slavile s 27:25. Najboljši celjski posameznici sta bili z osmimi zadetki Eleonora Kodele in Katarina Regner, pri Mlinotestu pa se je z osmimi goli izkazala Špela Ferfolja.

Ajdovke že to soboto ob 20.00 čaka nov obračun proti Velenju.

 

Vir: ŠD Šport / Dominik Pekeč

Foto: Slavko Kolar

Posnetek tekme: KLIK


8. krog; 1. A DRL., 23.1. 2019, OŠ Lava, Celje

ŽRK Z’DEŽELE 27:25 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (14:12)

Strelke Mlinotest: Ferfolja Š. 8; Čajko T. 5; Rudman T., Fegic N. in Svetik M. po 3.; Bratina A. 10 obramb.