Ajdovke v končnici strle Žalčanke

Ajdovke so po Krki vknjižile še drugo zaporedno domačo zmago. Na parketu dvorane na Policah je tokrat padel RK Zelene doline Žalec s 23:21. Tudi tokrat je bila pri Mlinarkah najboljša strelka Mirjeta Bytyqi, ki je zadela petkrat. Naslednji vikend v mesto burje prihaja ŽRK Z’dežele Celje. 

Srečanje 12. kroga je imelo tudi dobrodelno noto, saj smo zbirali dobrodelne prispevke za Ajdovca Marka Petroviča. Ker je akcija zelo dobro uspela, jo bomo ponovili tudi v soboto, 10.2.2018. 

Mlinarke so odločno pričele dvoboj in povedle z 2:0, toda Žalčanke so vrnile z obresti in hitro obrnile rezultat v svojo korist na 2:4. Takoj je reagiral domači trener Lapajne. Mlinotestu ni steklo v napadu, preveč je bilo napak, zato si nobena ekipa ni priigrala večjo prednost. Za izid polčasa je poskrbela Taja Čajko (12:12).

Tudi začetek drugega dela je bil identičen prvemu. Namreč domačinke so hitro se odlepile na +3, a so se Žalčanke prek najboljše njihove posameznice Anike Strnad vrnile (15:15). Igralke trenerja Aleksandra Lapajneta so se slabih petnajst minut pred koncem znova odlepile na štiri zadetke prednosti in vse je kazalo na mirno končnico. Toda hrabre Štajerke se niso predale in so rezultat v 56. minuti prek Držanove celo izenačile. Po minuti odmora pa so Mlinarke vendarle izkoristile svoje izkušnje in prek najboljše strelke Mirjete Bytyqi in krožne napadalke Mance Jurič priborile dve pomembni točki za uvrstitev med najboljše štiri ekipe. Končni rezultat na Policah 23:21.


12. KROG, 1. A DRL., 3. 2. 2018, dvorana Police, Ajdovščina.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 23:21 RK ZELENE DOLINE ŽALEC

Strelke Mlinotest: Bytyqi M. 5; Svetik M. in Perazić S. po 4.