Ajdovke sestrelile Velenjčanke

Ajdovske rokometašice so odlično zakorakale v novo sezono. Po uvodni domači zmagi v prvem kolu proti Ž.U.R.D Kopru je na gostovanju padlo še Velenje. Končni rezultat 23:33. 

Mlinarke so z drugo zmago zapored skupaj s Krimom na vrhu lestvice. Domačinke so se vodstva veselile le tri minute. Razpoložene Taja ČajkoMirjeta Bytyqi in Nuša Fegic so stvari hitro postavile na svoje mesto. Svoje sta dodali še kapetanka Maja Svetik  in vratarka Anja Bratina.  Izpostaviti velja še mlado visokoraslo Tjašo Mihelj, ki je odigrala svojo doslej najboljšo prvoligaško tekmo.

Velenjčanke so bile v prvi četrtini tekme sicer ves čas blizu, Ajdovke pa so v končnici prvega polčasa s trdo obrambo in hitrimi protinapadi le prišle do prednosti štirih golov. V nadaljevanju sta za varno razliko poskrbeli že prej omenjeni Bytyqijeva in Čajkova. Slednja si je medtem prislužila tudi prvi vpoklic v člansko reprezentanco. Ko so Primorke  v 41. minuti ušle na deset golov prednosti, je bila tekma praktično odločena. Trenerka Ana Žigon je lahko v igro poslala vse igralke, ki jih je imela na voljo v Velenju.

Mlinotest se bo v tretjem krogu udaril s šampionskim Krimom. Obračun bo zaradi gostovanja Ljubljančank na Madžarskem v okviru EHF Lige prvakinj na sporedu v torek, 2. 10. 2018, ob 20.00 v dvorani na Policah.


2 krog; 1. A DRL., 22.9. 2018, Rdeča dvorana Velenje; Velenje.

ŽRK VELENJE 23:33 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (14:18)

Strelke Mlinotest:  Čajko T. 6, Fegic N., Mihelj T. in Bytyqi M. po 5; Bratina A. 11 obramb.