Ajdovke čez Litijo do prvega mesta

Mlinarke so se po zmagi na težkem gostovanju v Novem mestu, tokrat v domači dvorani, pomerile z novinkami v prvi ligi, Litijo. Razpoložene domače rokometašice so suvereno slavile s 35:23 in tako še naprej vztrajajo na vrhu prvenstvene lestvice.

Ajdovski Mlinotest še naprej pridno beleži zmage. Tokrat so v Ajdovščini z veliko razliko padle igralke iz Litije. Domačinke so že od prve minute stvari postavile na svoje mesto. Z delnim rezultatom 4:0 so hitro ušle na varno razdaljo, katero so do 20. minute povečale na deset zadetkov. V prvem polčasu je bila strelsko najbolj razpoložena Nuša Fegic s šestimi zadetki. Po tridesetih odigranih minutah je na semaforju kazalo 22:10.

Petrukhina je zaustavila deset žog

Trener Kovšca je v drugem delu posegel po rotacijah. Najprej je iz vrat potegnil Aleksandro Petrukhino (10 obramb) in na njeno mesto postavil Teo Brecelj (na koncu 6 obramb). Večino drugega polčasa je dirigentsko palico v napadu vihtela Petra Sanabor. Ajdovke so ves čas držale razliko okrog desetih zadetkov. V obrambi sta v centralnem bloku odličen drugi del odigrali Jana Krapež in Tina Benčina, ki se je izkazala tudi v napadalnih akcijah. Gledalci so na koncu srečanja bučno pozdravili domača dekleta, ki so se s peto zaporedno zmago zavihtele na vrh prvenstvene lestvice s tekmo več od ljubljanskega Krima.

V tem tednu imele bodo Mlinarke dvojni program. Že v sredo jih ob 19.30 v Šempetru čaka srečanje 1/8 finala slovenskega pokala, proti moštvu Šempeter-Vrtojbe. Spektakel pa se pa obeta v nedeljo, ko sledi gostovanje v Žalcu, kjer je bilo v zadnjih letih odigranih že vrsto odličnih dvobojev.


Sobota, 19. 10. 2019 | 5. krog – 1. A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 35:23 ŽRD LITIJA(22:10)

Strelke Mlinotest: Benčina in Fegic po 6; Mrmolja 5, Zelnik in Janković Rustja po 4 zadetke;  Petrukhina (10 obramb), Brecelj (6 obramb).