Evropski Krim gladko čez Ajdovke

Včeraj je na Galjevici potekala zaostala tekma 11. kroga 1.A DRL. Igralke ajdovskega Mlinotesta so imele še zadnjo priložnost, da bi z morebitno točko igrale v končnici od 1. do 4. mesta. Trenutna zasedba RK Krima je za vse ostale znanstvena fantastika in to se je pokazalo tudi na tem srečanju. Od prve do zadnje minute so Ljubljančanke gospodarile na parketu dvorane Krim na Galjevici. 

Hitro začetno vodstvo s 5:0 je pokazalo, da bomo spremljali več ali manj enosmerni promet. Mlinarke niso igrale dobro v njihovi prepoznavni obrambni različici 3-2-1. Preveč je bilo prostora, kar so Krimovke znale izkoristiti. Tudi v napadu ni šlo. Tretjič so domačo vratarko Marinčkovo premagale šele v 20. minuti, ko je zadela Špela Ferfolja. Ob polčasu je bilo 21:6.

V drugem delu je gostujoči trener Lapajne priložnost za igro je ponudil vsem igralkam, ki so bile v kadru. Še najbolj je svojo priložnost izkoristila vratarka Bratina Anja, ki je zbrala deset obramb, nekatere izmed njih so bile tudi zelo atraktivne, za katere je požela bučen aplavz nekaj desetglavega občinstva. Krim je igral svojo igro, Mlinarke so v drugem delu le prikazale malo boljšo predstavo, kar pa je roko na srce, daleč od tistega, česar so Ajdovke sposobne. Po šestdesetih minutah 42:16 za serijske državne in pokalne prvakinje iz Ljubljane.

Moštvo Mlinotesta se bo v končnici od 5. do 8. mesta pomerilo z Žalcem, Koprom in Ljubljano.


11. KROG, 1. A DRL., (zaostala tekma), 3.4. 2018, dvorana Krim – Galjevica, Ljubljana.

RK KRIM MERCATOR 42:16 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

Strelke Mlinotest: Jurič M. 4; Ferfolja Š. in Pipan M. po 3.