V ajdovskem moštvu novi obrazi

Rokometašice ŽRK Mlinotesta so v ponedeljek pričele s pripravami na novo tekmovalno sezono. Pod budnim očesom kondicijskega trenerja Aleksandra Lapajneta trdo trenirajo, da vrhunski rezultati ne bodo izostali.

Moštvo se je po odhodu Sandre Srečković in Hristine Nedeljković okrepilo s tremi igralkami. Izpraznjeno vratarsko mesto bo zasedla Srbkinja Milena Petković (letnik 1993), ki je do sedaj branila za matični klub ŽRK Naisa iz Niša. Ob prihodu v Ajdovščino je povedala, da je prišla v resen klub, kjer so jo soigralke lepo sprejele. Pri prestopu ni oklevala niti za minuto, saj je tukajšnji nivo lige višji, prav tako klub, ki je zadnji dve sezoni odlično nastopal v Evropi. Na koncu je še dodala, da je njen vzornik od vedno vratar Darko Stanić, njeno najmočnejše orožje pa branjenje ”zicerjev” v igri 1 na 1.

V staro jato trenerja Dušana Vidmarja se vrača tudi Ana Zrimšek (letnik 1995), ki je že v predlanski sezoni bila članica Mlinotesta. Desno krilna igralka, ki odlično igra tudi v obrambi nam je v intervjuju zaupala naslednje: ”Občutki po povratku v Ajdovščino so super, punce poznam že od prej in tako sem sproščeno prišla na prvi trening. Želim si, da se kot ekipa čim hitreje uigramo in prikažemo lepo in raznovrstno igro, kaj bo to prineslo bomo pa videli. V prvenstvu se nam obeta ogorčen boj za vrh lestvice, saj so tu z izjemo Krima, ki je sestavil zelo močno ekipo, poleg nas še vsaj tri ekipe, ki lahko konkurirajo za top tri mesta.”

Na mestu krožne napadalke bo konkurenco zaostrila najmlajša izmed okrepitev. 20-letna Urša Zelnik je v zadnjih sezonah uspešno nastopala za ekipo Naklega. Njene igre niso ostale neopazne in zato se je pred letošnjo sezono preselila v mesto burje. Po napornih treningih je za našo klubsko stran dejala naslednje: ”Vsekakor so pretehtali razlogi po višjih tekmovalnih in osebnih ambicijah. Treningi so naporni, a zanimivi. Moja želja, da v novi sezoni osvojimo eno od prvih treh mest”. Na vprašanje, katera igralka ji je vzornica je, kot iz topa izstrelila, da je to Heide Løke. Norvežanka je članica Györa, za katerega Zelnikova tudi stiska pesti.

Vsem igralkam želimo veliko uspehov v prihajajoči sezoni in čim manj poškodb.