ŽBOGAR: ”ŽELIMO SI PREMAGATI VSAKOGAR!”

Po nekajdnevnem premoru so se ajdovske rokometašice v ponedeljek vrnile na parket. Časa za pripravo na nadaljevanje sezone ne bo na pretek, saj Mlinarke že v soboto čaka gostovanje v Zagorju.

Mlinotest bo poskušal ohraniti zmagoviti niz. Devet tekem in prav toliko zmag je jasen pokazatelj, da se v mestu burje igra kvaliteten rokomet. Pred nadaljevanjem sezone smo za kratek komentar prosili domačega trenerja, Jana Žbogarja.

Jan, praktično čez noč si postal glavni trener članske ekipe. Kako si se privadil na to spremembo, ki je hkrati pomeni večjo odgovornost?

Na srečo sem bil z ekipo že od začetka in je bilo zaradi tega malo lažje. Sigurno pa ni bilo enostavno. Se pa v ekipi super počutim in tudi punce so mi bile v veliko pomoč. Vsi skupaj smo se maksimalno potrudili, da ta situacija ni vplivala na rezultate.

Kakšna je tvoja ocena prvega dela prvenstva?

Glede na situacijo bi ga ocenil kot uspešnega. Najbolj me veseli dejstvo, da nismo imeli problemov z okužbami v ekipi in smo odigrali vse tekme, razen s Krimom.

Žbogar je na klopi Mlinark debitiral z visoko zmago proti Celju

Kakšno igro bo v nadaljevanju sezone gojil Mlinotest?

Poudarek bo na hitri in dinamični igri, ki temelji na agresivni obrambi.

Kot je bilo že omenjeno, Mlinotest do sedaj ni oddal nobene točke. Se lahko podobnih rezultatskih predstav nadejamo tudi v drugem delu?

Želimo si ponoviti rezultate prvega dela. Smo pa zmenjeni, da gremo tekmo po tekmo in razmišljamo samo o naslednjem nasprotniku.

Ekipa je lani doživela prvenstveni poraz le proti državnemu prvaku Krimu, ki je v prvenstvu nazadnje izgubil leta 2015 in to prav proti Mlinarkam. Se lahko morda kaj takega primeri tudi letos?

Želja in cilj je premagati vsakega nasprotnika, a na koncu je sama tekma pokazatelj, česa smo v tistem trenutku sposobni.

Počasi se bodo pričele tudi aktivnosti glede sestave ekipe za naslednjo sezono. Je bil že napravljen kakšen konkretnejši korak v tej smeri?

Nekatere aktivnosti so se pričele že v decembru, saj si želimo čimprej sestaviti ekipo tudi za naslednjo sezono.