Zaključena je tekmovalna sezona 2018/2019

Po tem, ko so članice zadnje prvenstveno srečanje odigrale sredi meseca maja v Ljubljani, so svoje nastope zaključile tudi mlajše selekcije. 

Članice so v minuli tekmovalni sezoni zasedle odlično četrto mesto in tako presegle pred sezono zastavljene cilje. Edina črna pika je izpad v prvem krogu pokala Slovenije. V prvenstvu so na 22-ih tekmah dosegle 10 zmag, 3 remije in 9 porazov. Najboljše strelke Mlinotesta v letošnji sezoni so bile: Taja Čajko (87), Maja Svetik (83), Nuša Fegic (72), Špela Ferfolja (68) in Tjaša Rudman (60) zadetkov. Poudariti velja tudi odličen vratarski doprinos Anje Bratina in Anamarije Klemenčič. Vse pohvale gredo tudi strokovnemu štabu nad katerim je bedela trenerka Ana Žigon.

Kadetinje se veselijo 6. mesta

Kadetinje (letnik 2002 in mlajše) so dosegle lep uspeh, saj so se prebile med najboljše v državi. Končno šesto mesto ekipe trenerke Ane Žigon je res hvale vreden uspeh. Najboljše strelke v kadetski selekciji so bile: Nena Černigoj (186), Lara Bratina (92), Nina Kovšca (68), Laura Berzelak (50) zadetkov. Veliko zaslug za super dosežek ima tudi vratarski dvojec Rijavec – Plahuta. Tina Plahuta je obenem uspešno branila tudi za svojo selekcijo (SDA).

Starejše deklice A (2004 in mlajše) so se prebile do desetega mesta v državni ligi. Za varovanke trenerja Deana Kovšce so bile najbolj strelsko razpoložene: Nika Troha (76), Nena Černigoj (62), Špelca Pelicon (54) in Sandra Mahič (50) golov.

Starejše deklice B (2005 in mlajše) so se uvrstile za mesto slabše, kot njihove starejše soigralke. Za končno 11. mesto v sezoni sta bili najzaslužnejši Nika Troha z 206-imi in Ela Vunjak s 64-imi zadetki. S svojimi obrambami pa je navduševala Sanja Miletič.

Odlično sezono pa imajo za seboj tudi mlajše deklice B (letnik 2007 in mlajše). Z osvojenim osmim mestom in z zelo dobrimi igrami so osvojile srca navijačev. Daša Černigoj (123), Maruša Raspor (120), Lea Vodopivec (81) so bile najučinkovitejše strelke v tej kategoriji. Levji delež k dobri uvrstitvi sta prispevali tudi vratarki Lea Pižent in Kaja Turk.

MDB sezono zaključujejo na odličnem 8. mestu

Pohvaliti velja tudi vse deklice, ki so nastopale v selekciji MDC in so se pridno udeleževale vseh turnirjev. Primarna naloga omenjene selekcije je vsekakor zabava v rokometni igri in neobremenjenost z rezultati.

Deklice od dopolnjenega 7. pa do 13. leta starosti vabimo v rokometni kamp, ki bo potekal v treh terminih. Več informacij in prijave so mogoče na spletni strani Zavoda za šport Ajdovščina.

 

Članska ekipa bo priprave na novo tekmovalno sezono pričela z mesecem avgustom, ostale selekcije pa slab mesec kasneje.

Prijave na rokometni kamp: www.zs-ajdovscina.si