Tina Benčina krepi zunanjo linijo Mlinark

Četrta okrepitev Mlinotesta je Tina Benčina, ki jo ljubitelji rokometa poznajo po dekliškem priimku Rojc. 29-letnica se vrača tja, kjer je preživela najlepše in najuspešnejše trenutke svoje igralske kariere – v Ajdovščino. 

Benčinova, ki je v lanski sezoni igrala za Ž.U.R.D Koper je v dresu Mlinotesta igrala med leti 2011 in 2017. V tem času je na 112 tekmah zabila kar 628 zadetkov. Nekdanja kapetanka je bila gonilna sila vseh večjih klubskih uspehov, predvsem v sezonah 2014/15 in 2015/16.  Takrat so Mlinarke poleg odličnih uvrstitev v državnem prvenstvu in pokalu Slovenije, vrhunsko nastopale tudi v mednarodnem tekmovanju EHF Challenge Cup.

Tina velja za zelo dobro strelko z razdalje, obenem pa s svojo višino ter čvrstostjo veliko pripomore tudi v obrambi. Ekipa bo z njo pridobila prepotrebne izkušnje, saj je v svoji karieri poleg Mlinotesta in Kopra branila barve še za nekdanjo Burjo iz Škofij, Kočevje, Krim in Krko.

Benčina, ki skrbi tudi za podmladek v bližnjem RK Colu, bo v klubu delovala tudi kot trenerka, saj bo svoje bogato znanje prenašala na najmlajše v šolskih krožkih.

”Stroj” za zadetke je v šestih letih za Mlinotest zabil 628 golov