Sramota! 1. A DRL v zaključku sezone brez predvidene končnice

Lahko bi rekli saj ni res, pa je! Na sedežu Rokometne zveze Slovenije so šele danes potrdili format lige 1. A DRL za ženske v sezoni 2016/17.

No, da najprej razjasnimo stvari. Pred začetkom tekmovalne sezone 2016/17 so se v prostorih Rokometne zveze Slovenije (RZS) dogovorili o novem formatu lige za 1.A DRL za ženske. Slednji naj bi zajemal sledeče:

  • Po rednem tekmovanju (22. krogov), bi se formirale skupine za končnico:
  • končnica 1 – 4 (moštva od 1. do 4. mesta po rednem delu tekmovanja)
  • končnica 5 – 8 (moštva od 5. do 8. mesta po rednem delu tekmovanja)
  • končnica 9 – 11 (moštva od 9. do 11. mesta po rednem delu tekmovanja)

V končnico 1 – 4, 5 – 8 in 9 – 11 se prenašajo vse točke, ki so jih ekipe osvojile v rednem delu.

V končnici 1 – 4, 5 – 8 in 9 – 11 odigrajo moštva znotraj svoje skupine tekme po dvokrožnem sistemu.

Vsekakor odlična in atraktivna zamisel, da 1. A DRL liga za ženske vsaj malo pridobi na veljavi in zanimivosti, ker roko na srce je zelo zapostavljena. Tukaj pa nastopi težava. Namreč vsi klubi so se s predlogom strinjali, ampak na seji niso napravili zapisnika. To pomeni, da kar so se zmenili je tako, kot da bi se v gostilni ob kozarcu vina.

Zato so vodilni, ki imajo 1.A DRL ligo za ženske čez, še enkrat poslali tehničnim vodjem ekipam v 1.A DRL glasovnice, da obkrožijo svojo odločitev (ZA ali PROTI omenjenem predlogu). In to v MESECU MARCU, ko je za nami že 4/5 prvenstva! Ekipe so predlog zavrnile z 8 glasov PROTI in 3 ZA.

Naj povemo, da je naša ekipa ŽRK MLINOTEST glasovala ZA. Menimo namreč, da je žalostno, da se liga zaključi v sredini aprila. Nova sezona (2017/18) se prične šele v sredini meseca septembra. Štiri mesece pavze, odlično za razvijanje ženskega rokometa pri nas. Le na ta način bomo dobili nove talente, ki bodo lahko nastopile v slovenski reprezentanci in le na ta način bomo dvignili nivo 1. A DRL za ženske. Upamo, da nismo bili preveč sarkastični.

Za mnenje smo se obrnili še na članskega trenerja Dušana Vidmarja, ki je dejal: ” To je sramota za RZS in za vse vpletene, ki bdijo nad 1. A DRL za ženske. Žalostno je, da so PROTI glasovali ljudje, ki imajo vplivne funkcije v  reprezentanci. Tukaj predvsem mislim na trenerja Krima gospoda Bregarja, trenerja Krke gospoda, Kranjčiča in pa trenerja Zagorja, gospoda Voglarja. Vsi delujejo v članski in mladinski reprezentanci in na koncu so gledali le na svojo korist pri klubu in ne na razvoj igralk in slovenske lige”.