Rocasa upravičila vlogo favorita

Rokometna sobota v Ajdovščini je najprej postregla z boji mlajših kategorij v državnem prvenstvu. Ob 20:00 pa je bil čas za evropski spektakel EHF Challenge cupa 1/8 finala, med domačo zasedbo Mlinotesta in gostujočo Rocaso iz Kanarskih otokov. Slednje so tudi aktualne prvakinje omenjenega tekmovanja. V ajdovski veliki dvorani Police se je zbralo slabih šeststo obiskovalcev, ki so skupaj z navijaško skupino Mlinarji pričarali čudovito kuliso.

Španke so v srečanje vstopile odločene, da si že na slovenskih tleh pred povratno tekmo priigrajo prednost. V prvih petih minutah so povedle z rezultatom 1:4, Mlinarke so s težavo prebijale agresivno obrambo gostij. K temu, da je bilo vse skupaj še težje, sta botrovala luksemburška sodnika Rauchs in Linster, ki sta večkrat razburila ajdovsko občinstvo. Do polčasa so igralke s Kanarskih otokov zlahka prihajale do zadetkov, nekajkrat je odlično posredovala domača vratarka Sandra Srečković. Na drugi strani so naše igralke zapravile precej priložnosti iz izdelanih položajev in 7-metrovk, obrambe pa je pridno zbirala tudi gostujoča vratarka, 36-letna Silvia Navarro. Ob polčasu je na semaforju pisalo 9:16.
Drugi del je bil na las podoben prvemu. Aktualne prvakinje niso dopustile, da bi se Ajdovke približale na znosnejšo razliko. Zaostanek domačink se je večino časa gibal okoli desetih zadetkov.

Kljub porazu pa Mlinarkam nimamo česa očitati, saj so pustile srce na igrišču proti ekipi, ki ima za slovenske razmere nepredstavljiv proračun. Trener Dušan Vidmar je ponudil priložnost vsem igralkam, ki so tako občutile izkušnjo igranja v Evropi. Mlinarkam tako ostane še ena evropska preizkušnja in sicer prihodnji teden v mestu Telde na Kanarskih otokih. Velja poudariti, da kljub veliki oddaljenosti ne bodo same, saj jih bo, kot si šampionke zaslužijo, na poti spremljalo okoli 30 najzvestejših pristašev Mlinarjev.

4.2.2017 ob 20:00; Velika dvorana Police, gledalcev 600.
Sodnika: Alain Rauchs in Philippe Linster (oba LUX); delegat: Boris Ivanović (SRB)

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 18:31 ROCASA GRAN CANARIA ACE (9:16)
Ferfolja 4, Rudman, Jurič, Nedeljković, Pipan in Čajko po 2; Rodriguez 9, Trojaola Cabezudo 6.