Pričakovano čez Ptuj

V tednu, ko so bile mlajše selekcije na zasluženih počitnicah, je članska vrsta v soboto na Policah gostila igralke Ptuja. Srečanje je šlo že od prve minute po ajdovskih notah, tako da so Mlinarke vpisale novi dve točki. Med strelke so se vpisale vse, ki so stopile na parket, razen obeh vratark. 

Obračun 15. kroga 1.A DRL je potekal po pričakovanjih. Ekipa Ptuja, ki se trenutno nahaja na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, ni bila kos domači ekipi Mlinotesta. Ajdovke so že v prvih desetih minutah napravile delni rezultat 9:1. Slednje so razliko osmih zadetkov obdržale do konca prvega polčasa.

V drugem je trener Aleksander Lapajne ponudil priložnost vsem igralkam, razen Maji Svetik, ki še ni povsem nared po poškodbi nosu. Igra v napadu je potekala gladko, za kar sta skrbeli Nuša Fegic in Tjaša Rudman. Najboljša strelka je bila ponovno Mirjeta Bytyqi, ki je v drugem delu sezone v odlični formi. Svoje je dodala tudi Bratina Anja, ki je v vratih v drugem polčasu zbrala sedem obramb. Pri Ptujčankah sta bili pričakovano najboljši strelki kapetanka Patricija Korotaj s šestimi in Barbara Borovčak z devetimi goli.

Pred Mlinotestom so še štiri zahtevne preizkušnje v drugem delu. Za vikend sledi pomembni gostovanje v Ljubljani pri istoimenski ekipi. Mlinarke si praktično ne smejo več privoščiti spodrsljaja, saj jih le to še realno drži v boju za končnico za prvaka.


15. KROG, 1. A DRL., 24. 2. 2018, dvorana Police, Ajdovščina.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 35:24 ŽRK PTUJ

Strelke Mlinotest: Bytyqi M. 5; Fegic N. in Pejović N. po 4.