Nadaljuje se prvoligaški ples!

Za nami je polovica prvenstva. Po začetnem težkem razporedu tekem, ki so bile še večina v gosteh in velikih težavah s poškodbami, v taboru Mlinotesta vlada optimizem pred nadaljevanjem sezone. Za začetek v mesto burje prihajajo Novomeščanke, ki so na trenutnem tretjem mestu 1.A DRL. 

Med premorom so Mlinarke ostale v nespremenjeni zasedbi. S tem so imele dovolj časa, da se dokončno uigrajo. Veseli predvsem dejstvo, da ni prišlo do novih poškodb. Stare rane pa sta zacelili še Tjaša Rudman in Nađa Pejović. Predvsem od Pejovićeve se po dolgi rehabilitaciji rame pričakuje večji napadalni učinek. Žal pa še vedno nista pripravljeni Zala Batagelj (težave s kolenom) in Špela Ferfolja. 23-letna Novogoričanka še vedno bije bitko z vnetjem obeh tetiv. Na parketu jo domači gledalci v letošnji sezoni sploh še niso videli, saj je edino srečanje, pa še to ne v celoti, odigrala v prvem krogu v Novem mestu. Ferfoljeva, ki je po srcu velika borka zagotavlja, da bo še v letošnji sezoni znova strah in trepet nasprotnih vratark iz zunanjih položajev.

Poglejmo kaj sta pred srečanjem dejala glavni trener Aleksander Lapajne (za Primorske novice) in kapetanka Maja Svetik.

Aleksander Lapajne (trener):

”Zadnja jesenska tekma z Zagorjem, ko smo vodili skoraj do konca, je pokazala, da smo konkurenčni v boju za uvrstitev med najboljše štiri. Upam, da ne bo novih poškodb. Po težavah s tetivo oziroma kolenom še vedno nista pripravljeni Špela Ferfolja in Zala Batagelj. Zaupam igralkam, ki smo jih izbrali jeseni. Kot trener si želim, da bi bila vsaka igralka po sezoni boljša kot prej in da bi to tudi sama čutila. Med premorom smo dobro delali. Sedaj bo treba to pokazati pred domačimi navijači s Krko, ki je po imenih druga ekipa v Sloveniji. Tu sta reprezentantki Maja Vojnović in Alja Vrček, pa izkušeni Primorki Veronika Leški in naša nekdanja igralka Dominika Mrmolja. Morali bomo najti pravo razmerje med hitro igro in zanesljivo posestjo žoge, iz katere praviloma sledijo izdelane akcije za strel na gol. Na prvi medsebojni tekmi smo izgubili preveč žog ali pa smo bili pri strelih premalo učinkoviti.”

Maja Svetik (kapetanka):

Analizirali smo napake iz prve tekme in jih na treningih skušali odpraviti. V obrambi moramo stopiti skupaj, si pomagati in s skupnimi močmi premagati učinkovit napad Krkašic. V napadu pa moramo biti vsekakor agresivnejše in bolj napadalne, kot smo bile v Novem mestu. Mislim, da smo se na tekmo dobro pripravile in želja po odpravi napak, ki smo jih storile v prvem delu sezone je neizmerna, zato gremo na tekmo optimistične in z mislimi na zmago, čeprav se zavedamo, da srečanje še zdaleč ne bo lahko. Računamo na podporo gledalcev in Mlinarjev, saj nas v prihodnjem mesecu čakajo pomembne tekme in začeti serijo le teh z zmago, bi bilo perfektno za našo samozavest.” 


10. krog; 20.1.2018 ob 20:00; Dvorana Police Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : ŽRK KRKA NOVO MESTO