NA PUSTNO SOBOTO ZMAGA V IZOLI!

Rokometašice Mlinotesta Ajdovščine so v srečanje v Izoli vstopile kot vodilna ekipa 1. ženske rokometne lige, zato so veljale za izrazite favoritinje in to vlogo so upravičile.

Gostiteljice so do 14. minute, ko so imele minimalni zaostanek (6:7), še držale stik z Ajdovkami. Izbranke Jana Žbogarja pa so v nadaljevanju stopile na plin. Izolanke so s čvrsto obrambo zaustavile in si z delnim izidom 5:0 priigrale ugodno prednost (12:6).  

Do konca prvega polčasa so vodstvo še povečale in se na odmor odpravile z zalogo enajstih golov (20:9). V drugem polčasu ekipa Trga ABC Izole ni uspela uprizoriti preobrata. Najvišji zaostanek so imele v končnici tekme, ko so Ajdovke vodile za 14 zadetkov (31:17 in 33:19), na koncu pa zmago slavile z rezultatom 33:22.

Nena Černigoj je prispevala pet zadetkov

Največ zadetkov je za domačo zasedbo prispevala Martina Vujmilovič, ki je zadela petkrat, Lara Bratina je bila uspešna trikrat.. Devetkrat pa je žogo v mrežo Izolank pospravila Ana AbinaVeronika Leški in Nena Černigoj sta zadele po petkrat. V 18. krogu bodo Izolanke gostile zasedbo Zagorjanke, s katerimi bodo Ajdovke odigrale obračun 17. kroga.  

Zadovoljne smo, saj smo uspešno zaključile zelo naporen teden. Več priložnosti so na obračunu proti Izolankam dobile tudi druge soigralke, za kar sem zelo vesela. To si zaslužijo, prikazale so dobro igro. Upam, da bo v prihodnje tega še več.

Nuša Fegic (kapetanka)

ŽRK IZOLA 20:33 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (9:20)
Abina A. 9; Leški V. in Černigoj N. po 5.; Hrovatič K. 11 obramb, Plahuta T. 4 obrambe.