NA PRIMORSKEM VLADAJO MLINARKE!

Igralke Mlinotesta so v zaostali tekmi 9. kroga 1. A DRL suvereno ugnale Koprčanke. Ajdovke so v dosedanjih sedmih odigranih srečanjih, slavile prav tolikokrat in ostajajo na vrhu prvenstvene tabele.

Mlinarke so v primorski derbi vstopile brez kapetanke Špele Arnič, Nataše Janković Rustja ter Tine Benčina, ki je zaradi vnetja tetive na zapestju preventivno obsedela na klopi. Znova je od prve minute zaigrala organizatorka igre Veronika Leški, ki se je vrnila po lažji poškodbi. Hitro vodstvo s 3:0 je takoj nakazalo, v katero smer se bo odvijala tekma. Po dobrih obrambah je iz hitrih protinapadov nasprotno vratarko Špelo Fidel premagovala Maja Grmek. Toda Koprčanke so po minuti odmora, ki jo je vzel Igor Poklar, strnile svoje vrste in se držale Ajdovk vse do 20. minute. V zadnjih desetih minutah prvega dela so domačinke stopile na plin in z delnim izidom 7:3 ušle nasprotnicam na šest zadetkov razlike (16:10).

Maja Grmek

Igra iz zaključka prvega polčasa se je več ali manj kazala tudi v nadaljevanju. Mlinotest je z rotacijo držal hiter tempo igre ter si v 46. minuti priigral 10 zadetkov prednosti. V tem delu je blestela predvsem krožna napadalka Urša Zelnik, ki je pridno polnila mrežo gostij.

V samem zaključku primorskega derbija sta oba stratega priložnost za igro ponudila vsem igralkam, ki so bile v postavi. Igralke z Obale so zadnje minute odigrale bolj zbrano kot Ajdovke in zmanjšale razliko na končnih sedem golov zaostanka (31:24). Najboljša strelka tekme je bila Metka Škabar (9 golov). Slednja je trenutno tudi vodilna na listi strelk 1. A DRL lige s doseženimi 53 zadetki. Pri domačinkah je bila najučinkovitejša že prej omenjena Zelnikova (7 golov), 4 gole sta dodali Maja Grmek in Veronika Leški.

Znova smo v akciji videli Veroniko Leški

Mlinarke že v sredo, 25. 11. 2020 ob 18.00 čaka nova prvenstvena preizkušnja. V mesto burje prihaja Ptuj. Srečanje si boste lahko ogledali na YouTube kanalu in FB strani našega kluba.


Sobota, 21. 11. 2020 | 9. krog, 1.A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 31:24 Ž.U.R.D. KOPER (16:10)

Strelke Mlinotest: Zelnik U. 7; Grmek M. in Leški V. po 4.; Bratina A. (7 obramb)

Zapisnik srečanja