MLINOTEST ZMAGOVITO NA PRVI TEKMI V 2022!

V soboto so prvo ligaško tekmo v letu 2022 odigrale ajdovske rokometašice, ki so zanesljivo slavile na gostovanju v Žalcu. Predvsem kvalitetnejši igralski kader je bil odločilen za suvereno zmago z rezultatom 27:34. Mlinarke so potrdile trenutno drugo mesto na lestvici 1.DRL. V soboto, 22. januarja na Police prihaja Litija.

Kar precej časa je minilo od zadnjega nastopa Mlinark na ligaškem parketu. Nazadnje smo ajdovska dekleta videli na delu 21. novembra, ko so gostovala na Ptuju in se domov vrnila z zanesljivo zmago. Nekaj podobnega pa lahko rečemo tudi za včerajšnjo tekmo v Žalcu, kjer so domačinke sicer nudile dostojen odpor, a vse skupaj je bilo vendarle premalo, da bi lahko ogrozile ajdovsko zmago. Mlinarke so že v začetku tekme zagospodarile na igrišču ter si, predvsem po zaslugi razpoložene vratarke Klare Hrovatič, hitro priigrale tri zadetke prednosti. Žalčanke so nato vzpostavile ravnotežje in do konca prvega polčasa enakovredno parirale Ajdovkam.

V članski ekipi sta prve minute vknjižili mladinski vratarki Tina Plahuta in Tinkara Rijavec

Nekako podobno se je odvijal tudi drugi del igre na Štajerskem, Mlinarke so znova začele agresivno, prednost je narasla na varnih šest zadetkov in sledilo je rutinsko nadaljevanje do zaključka srečanja. Domačinkam so vidno pošle moči, medtem ko je imel ajdovski trener Jan Žbogar na voljo dolgo klop, ki jo je s pridom izkoriščal. Tako so svoje prve članske minute zabeležili mladinski vratarki Tinkara Rijavec in Tina Plahuta. Sicer pa bo v statističnih podatkih zabeleženo, da sta bili naboljši strelki pri Mlinotestu Ana Abina in Urša Zelnik, ki sta dosegli po sedem zadetkov, enega manj pa je prispevala Slađana Perazić. V zasedbi domačih je bila strelsko najbolj razpoložena Tia Robida z 11 zadetki.

“Po dolgem času se prvenstvo nadaljuje. Odigrale smo dobro tekmo. V obrambi bi lahko bolj stisnile in prejele kakšen gol manj. Kljub temu smo dobro odprle drugi del prvenstva.”

Maja Grmek
Maja Grmek (4 zadetki)

Kot že rečeno, v prihodnjem krogu čaka rokometašice Mlinotesta domače srečanje z Litijo. Tekma bo na sporedu v soboto, 22. januarja 2022, ob 20. uri na Policah.


RK ZELENE DOLINE ŽALEC 27:34 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (11:14)
Zelnik U. in Abina A. po 7, Perazić S. 6; Hrovatič K. 10 obramb.

*Povzeto po Lokalne Ajdovščina