Mlinotest v boj za drugo mesto!

Kot smo že poročali na naši FB strani so si Ajdovke s četrtkovo zmago v Novem mestu že zagotovile končnico za prvaka. Mlinarke so Krko premagale z 16:19. Mlinotestu je na roko šla tudi sobotna zmaga Kopra proti drugouvrščenemu Žalcu.

Igralke Mlinotesta so prejšnji četrtek s fenomenalno predstavo premagale Krko in to na njihovem domačem parketu v Stopičah. Uvod v srečanje je pripadel Novomeščankam, ki so si že po šestih minutah priigrale 3 gole prednosti. Toda po minuti odmora gostujoče trenerke Ane Žigon, so se Mlinarke zbrale in po zadetkih Jane Krapež, Urše Zelnik in Tjaše Rudman izenačile na 4:4. Do konca polčasa je potekala igra gol za gol. Na obeh straneh sta dobro svoje delo opravljali vratarki Klemenčičeva in Srečkovićeva. Prav omenjena Srečkovićeva, sicer nekdanja članica Mlinotesta, je z nekaj bravuroznimi obrambami povzročala glavobole ajdovskemu napadu. Po prvih tridesetih minutah je na semaforju pisalo 10:9 v korist domače zasedbe.

Manca Jurič je mrežo Krke zadela šestkrat

Tudi drugi polčas je postregel z izjemno izenačeno igro. Pri Mlinotestu pa je potrebno izpostaviti krožno napadalko Manco Jurič, ki je vseh svojih šest golov zadela v drugem delu in bila praktično nezaustavljiva. Primorke so pred gol Anamarije Klemenčič postavile pravi zid in s tem Krkašicam povzročale ogromno preglavic. Mlinarke so dokončno ulovile in prehitele Krko v 46. minuti. Do tedaj je domača vratarka Sandra Srečkovič (19 obramb) še držala svojo ekipo pri življenju. Na drugi strani pa se je v končnici ”odtrgalo” vratarki Mlinotesta Anamariji Klemenčič, ki je obranila štiri žoge v nizu.  Da je bila mera še bolj polna je poskrbela tudi Anja Bratina, ki  se je v samem zaključku izkazala z obrambo sedemmetrovke, do tedaj izjemno razpoloženi Katji Hotko.  Obramba  Mlinotesta je bila v drugem delu kot švicarska banka. O tem nazorno priča podatek, da so hčere burje prejele le šest golov domače ekipe.

Zadnji žebelj v krsto Dolenjk sta zabili Nuša Fegic in kapetanka Maja Svetik za končnih 16:19. Zmaga ima še toliko večjo težo, saj sta zaradi poškodb manjkali prvokategornici Špela Ferfolja in Mirjeta Bytyqi.  Na vrhu razpredelnice ostaja nedotakljiv Krim Mercator, nato pa je prava gneča od drugega do četrtega mesta, kjer ekipe ločijo le dve točki. Trenutno je na drugem mestu Žalec z 21. točkami, eno manj ima Krka in na četrtem mestu je že Mlinotest z 19. točkami.

Ajdovke se bodo v zadnjem obračunu rednega dela 1.A DRL pomerile proti ŽRK Z’dežele. Srečanje na ajdovskih Policah  je na sporedu v soboto, 16.3.2019 ob 19.00.


17. krog; 1. A DRL., 7.3. 2019, OŠ Stopiče; Stopiče – Novo mesto.

ŽRK KRKA NOVO MESTO 16:19 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (10:9)

Strelke Mlinotest: Jurič M. 6; Čajko T. 3; Rudman T., Fegic N., Svetik M. in Zelnik U. po 2 gola.; Klemenčič A. 11 obramb, Bratina A. 1 obramba.