Mlinarke na Policah zrežirale 12. zmago v sezoni

13. krog v 1. A DRL je prinesel derbi med ekipama Mlinotesta in Krke. Mlinarke so bile do omenjenega srečanja na varnem drugem mestu, medtem ko so igralke Krke napadale zmago s pete pozicije. 

V bloku Benčina in Ferfolja

V taboru Ajdovk so se že pred obračunom zavedali, da bo odločilna igra v obrambi. Razveselili so se tudi povratka prve vratarke Aleksandre Petrukhine in organizatorke igre Nuše Fegic. Prav slednji sta v veliki meri zaslužni, da so Mlinarke že od prve minute tekme prevzele vajeti igre v svoje roke. Zelo razpoložena je bila tokrat Urša Zelnik. 23-letna krožna napadalka je predvsem v napadu v navezi z izvrstno Nušo Fegic (6 zadetkov) povzročala obilo preglavic Krkašicam. V obrambnem centralnem bloku sta ogromno dela opravili izkušeni Špela Ferfolja in Tina Benčina, svoje je dodala že prej omenjena Petrukhina, ki se je ustavila pri trinajstih obrambah. S hitrimi protinapadi je mrežo nekdanje vratarke Mlinotesta Anamarije Klemenčič rešetala tudi Nataša Janković Rustja. Desnokrilna igralka je dosegla šest zadetkov.

Organizatorka igre Nuša Fegic

Primorke so ves čas srečanja vodile z razliko med tremi in petimi zadetki prednosti. Še največ razburjenja je bilo okrog 45. minute, ko sta sodnika Palacković in Backović v razmaku pol minute izključila kar tri domače igralke. V igri šest na tri so se Novomeščanke nevarno približale na 21:20. Ko sta bili moštvi nazaj v polnih postavah, sta za varnejšo prednost (24:21) poskrbeli Tina Benčina in igralka srečanja Nuša Fegic. Stik z Mlinarkami je v vrstah Krke držala le odlična Ana Abina, ki je osemkrat zatresla ajdovsko mrežo, a je imela ob sebi premalo razpoloženih soigralk za kaj več od častnega poraza.

Po šestdesetih minutah se je derbi na Policah pred okrog 500 gledalci končal z rezultatom 26:23. To je bila že 12. zmaga za ajdovski Mlinotest v letošnji sezoni. V soboto, 15. 2. 2020 čaka Mlinarke gostovanje v Litiji, nato pa v sredo, 19. 2. 2020 ob 19.00 prihaja v mesto burje tretjeuvrščeni Žalec.


Sobota, 8. 2. 2020 | 13. krog, 1.A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 26:23 ŽRK KRKA (14:10)

Strelke Mlinotest: Fegic N. in Rustja Janković N. 6; Svetik M. in Zelnik U. po 4.; Petrukhina A. (13 obramb)