MLINARKE ZLOMILE TRDOŽIVE LITIJANKE!

Čez vikend so rokometašice Mlinotesta na Policah gostile ekipo Litije. V razburljivi in težki tekmi so pokazale dovolj znanja in energije za novo prvenstveno zmago, s katero so začasno skočile na vrh razpredelnice. Klara Hrovatič je zbrala deset obramb, Ana Abina pa prispevala deset zadetkov.

Dobrih sto gledalcev si je ogledalo včerajšnji rokometni spopad na Policah med domačim Mlinotestom in gostujočo Litijo. Ajdovke so obračun začele odločno, z delnim izidom 4:0. Za Litijčanke je prva zadela Brina Ambrož, ki je bila v osmi minuti uspešna s črte sedmih metrov (4:1). V nadaljevanju sta ekipi prikazali izenačeno igro, a pet minut pred iztekom prvega dela so gostje vodile s 13:11, po 30 minutah pa je bil rezultat poravnan na 15:15, potem ko je zadnji napad uspešno zaključila Maja Grmek.

Tudi v drugem polčasu so Ajdovke in Litijčanke nadaljevale s podobno predstavo, izenačeno je bilo vse do konca. Nobena ekipa si do 52. minute ni priigrala več kot zadetek prednosti, s 27:24 pa so nato povedle rokometašice Mlinotesta Ajdovščine z zadetkom Nataše Janković Rustja. Po obrambi Klare Hrovatič v 58. minuti je na semaforju kazalo 30:25. Na koncu so po nekaj nepotrebnih napakah domačink, Litijanke zabile še tri zadetke. Končni rezultat je bil 30:28. 

Klara Hrovatič

Tekmo smo zelo dobro odprle, potem pa zopet padle v igri v obrambi. V zadnjem delu drugega polčasa smo z našimi izkušnjami dve točki zadržale v mestu burje.

Klara Hrovatič

Ana Abina je bila strelsko najbolj razpoložena v domači zasedbi, Manca Kogovšek pa v gostujoči. Obe sta mrežo zatresli desetkrat. V prihodnjem krogu bodo Ajdovke gostovale v Velenju. Tekma v Rdeči dvorani bo na sporedu že v petek, 28. januarja ob 20.00.


ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 30:28 ŽRD LITIJA (11:14)
Abina A. 10, Janković Rustja N. 5, Perazić S., Fegic N. in Grmek M. po 3.; Hrovatič K. 12 obramb.

Foto: Robert Ferjančič RF Studio