Mlinarke v srhljivki pred polnimi Policami ugnale Krko

V boju za tretje mesto na prvenstveni lestvice je Mlinotest potreboval zmago nad Krko, saj je srečanje domačinkam predstavljalo zadnjo realno možnost, da prehitijo Dolenjke. V prihodnjem in obenem zadnjem prvenstvenem krogu bodo Mlinarke gostovale pri v Sloveniji nepremagljivem Krimu.

Nuša Fegic je povzročala ogromno preglavic gostjam

Ajdovke so nalogo pred bučnimi domačimi navijači v dramatičnimi končnici opravile z odliko, ampak gremo lepo po vrsti. Domače igralke so večino prvega polčasa vodile, a ne več kot z dvema goloma naskoka. Da gre za pomembno in odločilno tekmo pove podatek, da je bil rezultat v prvem polčasu kar petkrat poravnan, nazadnje tik pred koncem prvega polčasa. Za domače vodstvo po tridesetih minutah (10:9) je zadela Mirjeta Bytyqi.  

Po poškodbi se je v vrata vrnila Anja Bratina

Drugi del je bil na las podoben prvemu z dodatkom velike napetosti na in ob igrišču. Ajdovke so pot do uspeha iskale s hitrostjo in široko igro, kjer je ritem diktirala najboljša strelka derbija Nuša Fegic. Novomeščanke so stavile bolj na premoč v višini, teži in prerivanju na črti. Nevarne so bile od daleč, preko Abine, Petkovičeve in Hotkove. Ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, vmes je bil rezultat tudi dvanajstkrat izenačen. V vratih Mlinotesta  je svoje delo odlično opravila Anja Bratina s 13-imi obrambami. Prava drama pa se je pričela v zadnji minuti. Najprej je iz enajstih metrov za izenačenje na 25:25, dobre pol minute pred koncem, zadela Ana Abina. Takoj po zadetku je odreagirala trenerka Ana Žigon z minuto odmora. Sledilo je 32 infarktnih sekund. Breme je nase prevzela izkušena Špela Ferfolja in pet sekund pred iztekom igralnega časa, premagala nekdanjo Mlinarko Sandro Srečković za veliko zmago 26:25.

Mlinarke so se z zmago zavihtele na 3. mesto prvenstvene lestvice. V zadnjem krogu bodo gostovale v Ljubljani pri Krimu. Krka pa bo v derbiju kroga gostila drugouvrščeni Žalec. Računica je preprosta, ob morebitnem porazu Krke bodo Primorke ostale na tretjem mestu v državi.

Špela Ferfolja je dosegla odločilni zadetek

Špela Ferfolja (Primorske novice): ”Upam, da je bil moj zadnji gol tudi odločilen za tretje mesto. Toda pred nami je še en krog in moramo počakati, kako se bo razpletel. Škoda, da prejšnjo soboto z Žalcem nismo osvojili vsaj točke.”

Ana Žigon (Primorske novice): ”Ves čas sem verjela, da nam lahko uspe, sem pa dekletom že pred tekmo napovedala, da bo morda zmagovalca odločila ena obramba, ena izključitev ali en gol. Tako je tudi bilo. V tej sezoni smo gledano v celoti že opravile več, kot je bilo načrtovano. H Krimu gremo sproščeno in z upanjem na športen razplet prvenstva. Krka namreč igra z Žalcem, ki je letos prepričljivo druga ekipa v Sloveniji in je Novomeščanke v tej sezoni gladko premagoval. Zato je veliko možnosti, da ostanemo tretje.”

FOTOGALERIJA s tekme – Robert Ferjančič RF


5. krog; 1. A DRL – končnica 1.-4., 4. 5. 2019,  Dvorana Police, Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 26:25 ŽRK KRKA NOVO MESTO  (10:9)

Strelke Mlinotest: Fegic N. 8; Čajko T. in Svetik M. 5; Rudman T. 4; Bratina A. 13 obramb.