MLINARKE SLAVILE ZMAGO NA DOMAČEM TURNIRJU

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so osvojile domači turnir, ki je v soboto in nedeljo potekal na Policah in privabil štiri članske ter šest kadetskih ekip. V sklopu pestrega dogajanja so v klubu predstavili tudi pričakovanja in načrte v prihajajoči sezoni, ki bo znova prinesla evropski rokomet v Ajdovščino.

Med vikendom je bilo rokometno dogajanje postavljeno na ajdovske Police. Domači klub Mlinotest je v dveh dneh organiziral kadetsko – članski turnir, kot uverturo v novo sezono, ki se približuje z nezadržno hitrostjo. Članice bodo prvenstvo pričele v soboto, 11. septembra z domačo tekmo proti Ptuju. Na Mlinotestovem rokometnem turnirju se je v dveh dneh predstavilo 6 kadetskih in 4 članske zasedbe. Poleg domačega kluba so gledalci videli še ekipe Izole, Krke, Celja, Velenja in Šempetra. V finalnem obračunu so Mlinarke premagale novomeško Krko z rezultatom 25:24. Čeprav so Ajdovke večji del tekme vodile z občutno razliko (največ 9 zadetkov), so se trdožive Krkašice vrnile v končnici, a bile na koncu prekratke za gol. Nuša Fegic je bila izbrana za najboljšo posameznico turnirja.

Posnetek tiskovne konference

Še pred začetkom rokometnega dogajanja na parketu pa so v klubu, na tiskovni konferenci, predstavili načrte pred začetkom nove sezone, ki jo Mlinarke odpirajo proti Ptujčankam. Že prav kmalu pa sledi tudi evropski preizkus proti švedskim nasprotnicam iz kluba Kristianstad. Srečanja z novinarji so se udeleležili glavni trener Jan Žbogar, tehnični vodja Deni Stibilj ter igralki in hkrati reprezentantki Slovenije, Nuša Fegic in Teja Ferfolja. Kot je dejal trener Jan Žbogar so v klubu zadovoljni z ekipo, ki bo predstavljala Ajdovščino v prihajajoči sezoni. Odhoda vratarke Aleksandre Petrukhine ter prve strelke Dominike Mrmolja naj se ne bi preveč poznala, nove moči, Ana AlbinaKlara Hrovatič ter povratnica v klub Sladjana Perazić pa so se dobro pomešale s preostalo ekipo, kar je zagotovilo, da bo ekipa konkurenčna tudi v sezoni 2021/22. Želja je seveda ohraniti primat druge ekipe v Sloveniji, čim dražje prodati svojo kožo proti serijskim prvakinjam Krimu Mercator, po tihem ali pa kar na glas, pa si v klubu želijo tudi preboj v naslednji krog EHF pokala. “Osebno sem kar zadovoljen z žrebom v evropskem pokalu, švedska ekipa je sicer zelo močan nasprotnik, a všeč mi je, da se nekako testiramo proti dobrim ekipam. Tekmovanje poteka na izpadanje, na voljo sta dve tekmi in vse je mogoče. Pomembno je, da bomo zbrano vstopili v tekmo.” je razmišljanja pred evropskimi nastopi strnil trener Mlinotesta. Podobnega mnenja je tudi izkušena Teja Ferfolja, ki ima iz evropskih parketov že kar bogate izkušnje. “Tudi Mlinarke slovimo kot ekipa, ki si želi igrati hiter rokomet. S Švedinjami se bo potrebno “stepsti” in odigrati najboljše kar se da. Zagotovo ne bo lahko, tudi zato, ker imajo naše nasprotnice precej več izkušenj iz evropskih pokalov“.

Teja Ferfolja, Nuša Fegic, Jan Žbogar in Deni Stibilj

Vprašanju o pričakovanjih pred evropskimi srečanji se ni izognila niti Nuša Fegic. Kapetanka, ki kot sama pravi, naslednji dve sezoni zagotovo ostaja v domačem klubu, je zadovoljna z žrebom. “Gre za velik izziv, ki je pred našo ekipo. Tudi sama menim, da nismo ravno počasna ekipa in to je lahko naša prednost v tekmi proti Švedinjam. Ne smemo pa pozabiti niti na trdno obrambo in hitre protinapade. “

Misli v klubu so torej precej usmerjene v evropske tekme a najprej je na vrsti domače prvenstvo. “Nehvaležno je napovedovati pred sezono, zagotovo pa je naš prvotni cilj ponoviti rezultate iz prejšnje sezone. Želimo napredovati kot ekipa, igrati lep, hiter in sodoben rokomet. Bojimo se ne nikogar.” je še dejal trener Jan Žbogar. Tudi Teja Ferfolja že nestrpno pričakuje začetek domače sezone in lige, za katero sicer meni, da je na slabšem kvalitetnem nivoju kot pred leti. “Po šestih letih igranja v tujini sem ob vrnitvi opazila, da je kakovost tekem v Sloveniji upadla. Pohvalila pa bi ajdovski klub, ki je za slovenske razmere na visokem nivoju, tako igralskem kot tudi pri prepoznavnosti.” Ob tem dodajmo še, da so v klubu rahlo osvežili podobo ekipe, Mlinarke bodo odslej igrale z novim grbom na dresu, ki ponazarja bogato tradicijo ženskega rokometa na Ajdovskem.

Nov grb, nov dres in nova zgodba

Vir: Lokalne Ajdovščina

Foto: Matjaž Jazbar

Video tiskovna konferenca: Borut Štukelj (Cam Sport Studio)