MLINARKE PRVIČ BREZ ZMAGE

Mlinotest se je v prvi tekmi v novem koledarskem letu moral zadovoljiti le s točko. Katastrofalen je bil predvsem prvi polčas v katerem so Mlinarke zaostajale že za 7 zadetkov (14:7), na koncu pa izgubile točko po izteku igralnega časa.

Trenutno vodilna ekipa državnega prvenstva ŽRK Mlinotest je prvo tekmo v novem letu odigrala v Zagorju. Mlinarke so gostiteljicam v prvem polčasu dovolile kar štirinajst zadetkov, medtem ko so same bile manj kot 40% uspešne v napadu. Tik pred koncem prvega polčasa je Dominika Mrmolja iz protinapada zadela za znosnejši zaostanek (14:9) pred nadaljevanjem.

Ajdovke so fenomenalno odprle drugi polčas. Povratnica po poškodbi Nataša Rustja je ob odlični obrambi s hitrimi protinapadi polnila mrežo Neji Šoberl. Toda žal so bile Mlinarke v trenutkih, ko bi morale pobegniti Zagorju zopet nenatančne v napadu. Na ta način so domačinke ves čas držale aktiven rezultat.

Vroče je bilo predvsem v sami končnici obračuna. Mlinotest je šest sekund pred koncem povedel (20:21), a sta sodnika v zadnji sekundi zaradi prekrška na sredini igrišča (prestrogo) izključila Veroniko Leški. Po izteku igralnega časa je za izenačenje s sedmih metrov zadela Jelena Gavrilović.

Mlinarke v naslednjem krogu, v soboto, 16. 1. 2021 ob 18.00 čaka domače srečanje proti Litiji. Srečanje bomo neposredno prenašali na našem FB in Youtube kanalu.


Sobota, 9. 1. 2021 | 12. krog, 1.A DRL | Zagorje

RŽK ZAGORJE 21:21 ŽRK MLINOTEST (14:9)

Strelke Mlinotest: Leški V. 6, Mrmolja D. 5; Rustja N. 4; Petrukhina A. (13 obramb).

Zapisnik srečanja