Mlinarke ne popuščajo!

V Kopru nič novega. V Primorskem derbiju med Koprom in Mlinotestom je slednji upravičil vlogo favorita (25:34). Za Ajdovke je bila to že 16. zmaga v sezoni, s katero so tudi prevzele trenutno prvo mesto na tabeli z 32. točkami. Aktualne prvakinje Krim Mercator, ki bodo tudi naslednji nasprotnic Mlinark, imajo na drugem mestu ob dveh tekmah manj 30 točk. 

Nuša Fegic

Mlinotest je srečanje v Šolski dvorani v Kopru začel silovito in si v dobrih desetih minutah po zadetkih Ferfoljeve, Svetikove in Janković Rustje priigral prednost šestih zadetkov. Napad je znova odlično vodila Nuša Fegic, ki je s svojo iznajdljivostjo dodobra razigrala svoje soigralke. Mlinarke so z zavzeto obrambo 6-0 povzročale domačinkam kar precej preglavic v napadu. Prednost šestih golov so Ajdovke ohranile do konca prvega polčasa (12-18).

V drugem delu je trener gostujočih igralk Dean Kovšca ponudil priložnost tudi ostalim igralkam. V največji meri jo je bila deležna Jana Krapež, ki je uspešno nadomestila Uršo Zelnik. Slednja je tekmo predčasno končala zaradi poškodbe palca na desni roki. Kljub menjavam so Mlinarke ohranjale visok tempo in prek zelo razpoložene Mirjete Bytyqi v 50. minuti povedle za enajst zadetkov. V sami končnici so Koprčanke po dveh zadetkih Nike Hilj rezultat znižale na končnih devet zadetkov zaostanka (25:34).

V soboto, 14. 3. 2020 bo na sporedu še zadnji krog rednega dela 1.A DRL. Mlinarke, ki so si končnico za mesta od 1. do 4. zagotovile že pred časom, bodo na ajdovskih Policah gostile serijske prvakinje Krim Mercator. Derbi se bo pričel ob 20.00.

Obvestilo za javnost:

Naš klub pozorno spremlja razmere glede razvoja koronavirusa, oziroma zajezitve širjenja le tega. Te so povezane tudi z organizacijo tekem kluba in zaščito zdravja obiskovalcev. Vlada Republike Slovenije je zaradi nevarnosti širjenja koronavirusa, začasno prepovedala zbiranje na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa, kjer se zbira več kot 500 ljudi. V kolikor ne pride do dodatnih zaostritev razmer bomo omenjeno odredbo upoštevali ter tako omejili število obiskovalcev za srečanje med Mlinotestom in Krimom. Več informacij bo klub podal tekom tedna.


Sobota, 7. 3. 2020 | 17. krog, 1.A DRL | Koper

Ž.U.R.D KOPER 25:34 ŽRK MLINOTEST (12:18)

Strelke Mlinotest: Svetik M. 8; Bytyqi M. in Benčina T. po 6; Fegic N. 5; Petrukhina A. (10 obramb)