Mlinarke meljejo dalje

Tudi v 18. krogu nič novega na rokometnih prvoligaških parketih. Favoriti so svoje delo rutinirano opravili. Med njimi tudi ajdovska ekipa Mlinotesta, ki je v domači dvorani na Policah premagala Velenje z 27:19. Priložnost za igro so dobile prav vse igralke.

Sobotni rokometni večer je v športno dvorano na Policah je privabil dobrih sto gledalcev. Srečanje ni ponudilo nobene pretirane napetosti. Domačinke so že v prvih minutah stvari postavile na svojo mesto. Obrambna različica 5+1 je delovala dovolj dobro, saj je Rudman Tjaša popolnoma onemogočila najboljšo strelko Velenja Špelo Okleščen. V napadu je bila razigrana Hristina Nedeljković, ki je v zelo kratkem razmaku dosegla 6 zadetkov. Že v polčasu je Mlinotest vodil z 15:7.

Trener Dušan Vidmar je že na začetku drugega dela opravil več rotacij znotraj ekipe. Tako je v veliki večini drugega polčasa igrala mladinska zasedba. Priložnost so dobro izkoristile prav vse, še posebno je potrebno pohvaliti Alessio Udovič, ki je zadela štirikrat. Prva dva gola v članski konkurenci pa je dosegla Tjaša Mihelj, perspektivna mlada zunanja igralka, letnik 2000.

Mlinarke bodo sedaj imele dober teden tekmovalno pavzo, saj je na razporedu reprezentančni termin, nato pa sledi pokalna tekma proti Kozini za uvrstitev na finalni turnir.

11.3.2017 ob 20:00; Dvorana Police – Ajdovščina; gledalcev 100.
Sodnika: Košir Boris in Sintič Boris

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 27:19 ŽRK VELENJE (15:7)
Nedeljković 6, Udovič 4; Okleščen 8, Pirc 6.