S PTUJA Z ZMAGO

Ajdovske rokometašice so na Ptuju unovčile vlogo favorita in vknjižile sedmo zmago v prvenstvu. Ptuj je padel z 24:34. Mlinarke že v četrtek čaka gostovanje v Novem mestu. Obračun bo že dal okvirne odgovore, katere ekipe se bodo borile v končnici za prvaka.

V najstarejšem slovenskem mestu so Mlinarke zagospodarile na sredini prvega polčasa, ko je Taja Čajko zadela za 4:9. Ajdovke so Ptujčanke onemogočale s trdo in agresivno obrambo.  Tokrat je v vratih dobro svoje delo opravila Anamarija Klemenčič. Prednost je ob polčasu znašala pet zadetkov (10:15).

Primorke so drugi del odprle z delnim izidom 0:4. Mrežo domačih so pridno polnile skorajda vse igralke, katere je v ogenj poslala trenerka Ana Žigon. Dobrih deset minut pred koncem je prednost po zadetku Maje Grmek narasla že na 11. Priložnost za igro so nato prejele še ostale članice.  Končni rezultat je bil 24:34. Najboljša strelka pri Mlinotestu je bila Taja Čajko s šestimi goli. Zmago je skazila poškodba Špele Ferfolja (zlom mezinca), ki je morala na urgenco in bo nekaj časa izven tekmovalnega pogona.

Z drugo zaporedno zmago so Ajdovke povsem enakovredno vmešale v boj za prva tri mesta. Že v četrtek,  7.3.2019 ob 20.00 nas v dvorani OŠ Stopiče v Novem mestu čaka derbi med Krko in Mlinotestom. 


16. krog; 1. A DRL., 2.3. 2019, Osnovna šola Ljudski vrt, Ptuj.

ŽRK PTUJ 24:34 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA (10:15)

Strelke Mlinotest: Čajko T. 6; Fegic N., Ferfolja Š., Svetik M., Zelnik U., Bytyqi M.  po 4.; Klemečnič  A. 10 obramb.; Bratina A. 2 obrambi