Bytyqi: ”Proti Velenju šteje samo zmaga!”

Po nekaj tedenskem premoru se vrača 1.A DRL za ženske. Na sporedu bo še drugi del prvenstva, ki se bo nato v v zadnji fazi razdelilo v končnico. Mlinotest za začetek gostuje v Rdeči dvorani proti ekipi Velenja. 

Za Mlinarkami je sanjski uvodni del prvenstva. V osmih obračunih so dosegle prav toliko zmag in so skupaj s Krimom na vrhu prvoligaške razpredelnice. Mlinotest bo z aktualnimi državnimi prvakinjami zaostalo srečanje odigral v sredo, 22.1.2020. Še pred derbijem doslej neporaženih ekip, bodo Ajdovke gostovale pri sedmouvrščenem Velenju.

Anja Bratina prihaja na pomoč Mlinarkam

V začetku novega leta je v taboru Mlinotesta precej pestro. Veliko sivih las namreč povzroča veliko število obolelih in poškodovanih igralk. Največ težav imata nosilki igre Nataša Janković Rustja in pa prva vratarka Aleksandra Petrukhina. Težave imajo tudi organizatorka igre Nuša Fegic, krožna napadalka Urša Zelnik, krilna igralka Maja Grmek in pa nepogrešljiva zunanja igralka Špela Ferfolja. Zaradi vseh pripetljajev je strokovno vodstvo aktiviralo lanskoletno prvo vratarko Anjo Bratina, ki je pred letošnjo sezono svojo igralsko pot zaradi študija začasno prekinila.

Po krajši bolezni se je na treninge vrnila tudi Mirjeta Bytyqi. Odlična levoroka igralka, ki se uspešno znajde tako na desnem zunanjem položaju, kot na desnem krilu je pred nedeljskim gostovanju v Velenju za klubsko stran dejala naslednje: ”Gostovanja v Velenju so zmeraj neugodna in tega se dobro zavedamo. Na njihovo ekipo se dobro pripravljamo in na tekmo gremo z jasnimi cilji. Če bomo od prve minute igrale zbrano in naredile čim manj tehničnih napak, bomo lahko v Ajdovščino pripeljale novo zmago.”


Nedelja, 19 .1. 2020 | 10. krog, 1.A DRL | Velenje

ŽRK  VELENJE – ŽRK MLINOTEST