AJDOVKE ODPIHNILE CELJANKE!

V derbiju 19. kroga med Mlinotestom in ŽRK Z’dežele so Ajdovke z najboljšo predstavo sezone na Policah ugnale Celjanke. Veliko prednost so si Mlinarke priborile že v prvem delu (17:10).

Celjanke so držale stik z domačinkami do polovice prvega polčasa. Nato so Ajdovke dale v višjo predstavo ter z agresivno obrambo povsem onemogočile igralke Z’dežele. Mlinarke so od 20. minute do konca prvega polčasa napravile delni izid (7:3).

Dominika Mrmolja in Nataša Janković Rustja

Odlično igro so Primorke nadaljevale tudi v drugem polčasu. V napadu je ”padalo” z vseh strani. Izjemno je bila razpoložena desna stran napada z Mirjeto Bytyqi, Dominiko Mrmolja in Natašo Janković Rustja. Skupno so zatresle 17 golov. Napad sta fantastično organizirali Veronika Leški (5 zadetkov) in kapetanka Nuša Fegic (4 zadetki). Svoje delo sta odlično opravili obe vratarki. Aleksandra Petrukhina je zbrala 10 obramb, Anja Bratina pa v zadnjih 15 minutah kar šest, od tega eno sedemmetrovko. Priložnost za igro so dobile tudi ostale igralke, ki imajo sicer manjšo minutažo.

Vseh nas veseli, da smo danes prikazali eno boljših predstav v zadnjem času. Dobro je, da so naše glavne igralke naredile veliko razliko, zato je bilo v nadaljevanju mlajšim igralkam in pa tistim, ki imamo manjšo minutažo lažje.

Anja Bratina (vratarka)
Anja Bratina je imela v zadnjih 15. minutah 50% uspešnost obramb.

Ajdovke so v končnici nadzorovale potek srečanja in se tako po 60. minutah veselile 14. zmage v sezoni. V naslednjem krogu bo na sporedu t.i ”primorski derbi” med Koprom in Mlinotestom. Srečanje se bo odigralo na Obali v soboto, 27. februarja.

Sreda, 24. 2. 2021 | Prvenstvena tekma 19. kroga, 1.A DRL | Ajdovščina

ŽRK MLINOTEST 34:21 ŽRK Z’DEŽELE (17:10)

Strelke Mlinotest: Mrmolja D. 7, Janković Rustja 6, Leški V. 5, Fegic N. in Bytyqi M. 4, Petrukhina A. (10 obramb), Bratina A. (6 obramb).

Zapisnik srečanja

* Foto: Robert Ferjančič RF